top of page

Street Art in Hasselt

Op zoek naar street art in Hasselt?  Dan moet je niet ver zoeken.  Dankzij de samenwerking van Stad Hasselt met Streetartfestival is het straatbeeld bezaaid met indrukwekkende werken van zowel lokale en internationale street art artiesten. 

Graffiti, street art en meer ...

Jabba zei ooit "Een stad zonder graffiti is een stad zonder ziel".  En het mag gezegd worden: Hasselt heeft vandaag meer funk en soul dan ooit tevoren.  De kleurrijke street art gevels dragen bij aan een stad waar dynamiek en inspiratie centraal staan.  Een schril contrast met de vergrijzing van enkele jaren gelden.

En dat heeft ook zijn impact op het bruisende stadsleven.  De vooruitstrevendheid van de street art werken reflecteert zich nu ook in diverse nieuwe horeca en handelszaken in Hasselt.  Het traditionele maakte plaats voor het speelse.  Sobere designs werden vervangen door kleurrijke of meer gewaagdere designs en inkleding.  De spirit van de street art werken gaf Hasselt net dat duwtje in de rug wat het nodig had.

Lokaal talent

​De rijke geschiedenis van graffiti en street art projecten in en rond Hasselt, maakt ook dat er grote lokale scene aanwezig is.  Een pak talent dat op hun beurt hun stempel nalaat in het straatbeeld.  Anderzijds zie je bij regelmaat workshops passeren waarbij de traditie wordt overgedragen, en een nieuwe generatie geprikkeld wordt om zich creatief te uiten via street art.

 

Street art projecten op maat?

Ben je zelf op zoek naar een street art artiest om jouw huis, tuin of handeslzaak te voorzien van een prachtige street art mural?  Neem dan zeker even contact op.   Samen kunnen we kijken wat mogelijk is en welke artiest het beste past bij wat jij in gedachten hebt.


 

31740087_10215836475655649_5756278387446
bottom of page